fbpx

What is a Build Book or Progress Book

Ideest loomiseni: Cosplay valmistamise raamatu jõud

 Raamat, mis on täis fotosid, kirjeldusi ja viiteid cosplay loomisest, ei avalda mitte ainult kohtunikele muljet, vaid tõstab esile ka teie tehtud raske töö. Täiustage oma cosplay loomise protsessi visuaalselt ja kirjalikult, kasutades cosplay valmistamise raamatut. Suurendage oma cosplay võistluskogemust, esitades üksikasjaliku ülevaate oma meisterlikkuse telgitagustest.

Mis on valmistamise raamat või loomise raamat?

Valmistamise raamat (või loomise raamat) on raamat, mis tutvustab teie cosplay kostüümi loomise protsessi. Tavaliselt sisaldab see raamat fotosid ja lühikirjeldust cosplay loomise sammudest. Raamat antakse üle cosplay võistluse kohtunikele, et nad paremini aru teie cosplay loomise protsessist. Kuigi see pole paljudel võistlustel kohustuslik, on loomise raamat alati väärtuslik lisa, eriti kui teie kostüüm on isevalmistatud. Mõned suuremad võistlused nõuavad loomise raamatut eelhindamiseks.

See informatsioon aitab kohtunikel paremini mõista teie kostüümi, selle konstruktsiooni ja ainulaadseid omadusi. Kohtunikud saavad teie raamatule viidata nii kostüümi esitlemisel kui ka hiljem võistlustulemuste üle otsustamisel. Valmistamise raamat tuleb kindlasti kasuks ka eelhindamisel. Tavaliselt on suure osalejate arvu tõttu ühe inimese kohtuniku aeg piiratud 2-5 minutile ja sel juhul on raamat, kostüümi valmistamise protsessi kirjeldamisel, abiks. 

Seda tüüpi raamatul on cosplayeritele ka isiklikul tasandil palju eeliseid. Sel viisil kostüümidele ülevaate loomine on refleksiooni tööriist, mis aitab tuvastada kohad, mida tulevikus parandada. Lisaks on raamat suurepärane abivahend oma kostüümi esitlemise ettevalmistamisel, kuna see kirjeldab kõike, mida soovite eelhindamise käigus edasi anda.

Mida peaks raamatusse lisama?

Fotod kostüümi loomise protsessist:

Kaasake fotod oma kostüümide valmistamise teekonna igast etapist alates esialgsest ideest kuni lõpptulemuseni. Tõstke esile olulised hetked, näidates, kuidas töötasite üksikute detailidega. Raamatu koostamisel on kõige parem järgida põhimõtet "lühisus on vaimukuse hing", sest kuna võistlustel on sageli palju osalejaid, pole kohtunikel aega teie raamatu teksti põhjalikult läbi lugeda ja seetõttu tuleks protsessi illustreerida fotodega, mille tekst oleks pigem fotode täienduseks. Nii on raamatus sisalduv teave lugejatele lihtsamini hoomatav.brevity is the soul of wit.” 

Kuna võistlustel on sageli palju osalejaid, ei ole kohtunikel aega teie raamatu teksti põhjalikult läbi lugeda. Seetõttu tuleks protsessi illustreerida fotodega, mille tekst täiendaks pigem pilte kui vastupidi. Nii on raamatus sisalduv teave lugejatele hõlpsamini mõistetav.

Lühikirjeldus:

Kirjutage oma kostüümi kohta lühikirjeldus, sealhulgas kontseptsioon, iseloom, inspiratsiooniallikad jne. Kirjeldage, mida sooviksite selle kostüümi juures rõhutada – võib-olla konstruktsiooni keerukust, erilisi materjale, ainulaadseid detaile ja seda, mis oli teie jaoks uus selle kostüümi ehitamisel.

Väliselt märkamatud, kuid kostüümi jaoks olulised detailid:

Kirjeldage kostüümi elemente, mis on peidetud, kuid mis on konstruktsiooni oluline osa: sisemine karkass, kinnitusviisid, valgustus, liikumismehhanismid jne.

Loomisprotsessi planeerimine:

Kirjeldage oma tööplaani, alustades idee väljatöötamisest kuni teostuseni. Kaasake võimalike probleemide lahendamise peamised etapid ja lähenemisviisid. Mainige kasutatud tööriistu, tehnikaid ja materjale.

Mustandid ja viited:

Lisage visandid, joonised ja viited kasutatud kostüümi allikast. Jagage viiteid – need võivad olla pildid filmidest, mängudest või muudest allikatest, mis teid inspireerisid. Valides, milliseid viiteid raamatusse lisada, pidage meeles, et kohtunikud ei pruugi teie tegelastest midagi teada ja võib-olla näevad neid esimest korda elus. Seda arvestades on parem olla viidete suhtes detailne, näidata neid mitme nurga alt ja lähedalt. Lisada saab ka karakteri lühikirjelduse. 

Materjalid:

Loetlege materjalid, mida kostüümi loomisel kasutasite. Jagage teavet selle kohta, miks valisite just need materjalid ja kuidas need loomisprotsessi mõjutasid.

Kokkuvõtteks võib öelda, et cosplay loomise raamat on oluline tööriist nii cosplayeritele kui ka kohtunikele, andes selge ja kokkuvõtliku ülevaate kostüümi loomise protsessist. See täiustab hindamise kogemust, pakkudes ülevaadet iga kostüümi meisterlikkusest ja läbimõeldusest, olles samal ajal väärtuslikuks ressursiks cosplayeritele oma töö üle järele mõelda ja esitlusteks valmistuda. Üksikasjalike fotode, kirjelduste ja viidete lisamine tagab, et raamat annab tõhusalt teada pingutustest ja loovusest, mis on seotud cosplay ellu viimisega.

Arina Sigida, cosplayer, Instagram

Seda teksti kirjutamist aitas ja tõlkis OpenAI ChatGPT

BUY YOUT TICKETS

Piletilevi Logo

Piletilevi Logo

This will close in 0 seconds

BUY YOUR TICKETS

 

Piletilevi Logo

Piletilevi Logo

 

This will close in 0 seconds

etET